Laatste windturbine van Windpark Den Tol staat

| 25 januari 2022
Laatste windturbine van Windpark Den Tol staat

Turbine installatie in Windpark Den Tol Foto: Tonny Bosman

Gisteren werden de bladen van de laatste van in totaal negen windturbines van Windpark Den Tol in het buitengebied bij Netterden bevestigd. Dit meldt Wind Energy Support dat verantwoordelijk is voor site management.

Windpark Den Tol is een initiatief van acht initiatiefnemers vanuit zes agrarische families uit de omgeving van Netterden. Zij zijn sinds 2001 bezig met de realisatie van het windpark. Het windpark is doorontwikkeld met ondersteuning van Windunie Development. Green Trust Consultancy is verantwoordelijk voor het bouwmanagement.

In maart 2021 werd gestart met de civiele werkzaamheden. De opbouw van de turbines startte in september 2021. In het windpark zijn negen Nordex N117 windturbines geplaatst met elk een ashoogte van 124,5 meter, een tiphoogte van 183 meter en 3,6 MW vermogen. Eind 2021 werden de eerste windturbines aangesloten op het net.

De komende tijd gaan de windturbines de testfase is voordat zij officieel overgedragen zullen worden aan de eigenaren. De negen windturbines zullen naar verwachting jaarlijks ruim 80.000 MWh aan stroom opwekken. Dat is voldoende om het equivalent van meer dan 25.000 huishoudens in hun energieverbruik te voorzien. Bron: Windpark Den Tol / Wind Energy Support

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.