Lagerwey Lokaal lanceert lokale windprojecten

| 25 oktober 2017

Lagerwey lanceert vandaag een nieuw initiatief: Lagerwey Lokaal, een windenergie ontwikkel concept gericht op burgers, agrariërs en bedrijven die lokaal een windproject willen ontwikkelen. Via Lagerwey Lokaal worden kennis, ervaring en het netwerk van het bedrijf gedeeld met enthousiaste starters die willen weten waar te beginnen. Een eerste aanzet hiervoor is vandaag gegeven met de start van de website.

Elk jaar starten een heel aantal gemotiveerde windenergie voorstanders met plannen voor het realiseren van lokale windenergie. Veelal struikelen initiatiefnemers al in het eerste jaar vanwege gebrek aan kennis en ervaring. Het ontwikkelen van een windproject is een kwestie van een lange adem en vereist veel kennis over procedures en vergunningen. Tegelijkertijd zijn die lokaal ontsproten initiatieven belangrijk om wind op land tot een succes te maken. Lagerwey wil daarom graag die eerste aanloop naar succesvolle windprojecten iets eenvoudiger maken zodat meer lokale initiatieven het levenslicht zullen zien.

Windenergie door en voor de omgeving
Lokale windprojecten zijn belangrijk voor de samenleving. Veelal worden zij opgezet en beheerd door coöperaties die naast windenergie ook financieel de voordelen oogsten. Wanneer omwonenden financieel profiteren van windenergie en inspraak hebben in plannen, daalt de weerstand tegen windenergie. Die weerstand is al sinds de jaren negentig het grootste struikelblok voor windprojecten in Nederland.

Daniël Dubbelhuis, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt bij Lagerwey: “Lokaal opwekken van energie zorgt er ook voor dat er meer besef komt van waar de energie vandaan komt. Mensen worden zich nog meer bewust van hun energiegebruik. Dat zie je al sterk bij mensen met zonnepanelen op hun dak. Die gedragsverandering is net zo belangrijk voor de toekomst als meer duurzame energie. De groenste energie is de energie die je níet verbruikt.”

Het initiatief Lagerwey Lokaal wordt vooralsnog alleen in Nederland gelanceerd. In Nederland heeft Lagerwey al jarenlange ervaring als leverancier van windturbines aan coöperatieve windprojecten. Bij succes zal het initiatief verder worden uitgebreid.

www.lagerweylokaal.nl 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.