New York’s eerste offshore windpark ontvangt bouwvergunning

| 25 januari 2022
New York’s eerste offshore windpark ontvangt bouwvergunning

Bron: South Fork Wind

Het Bureau of Ocean Energy Management (BOEM), van de US Department of Interior, heeft aan het offshore windpark South Fork Wind een bouwvergunning verleent. Dit is het eerste offshore windpark van de staat New York. 

De projecteigenaren zijn het Deense energiebedrijf Ørsted en het Amerikaanse energiebedrijf Eversource Energy. Offshore windpark South Fork Wind wordt gerealiseerd 31 km zuidwestelijk van Block Island in de staat Rhode Island en 56 km ten oosten van Montauk Point, het meest noordoostelijke punt van Long Island in de staat New York.

Er worden 11 Siemens Gamesa offshore windturbines geplaatst met 11 MW vermogen, in totaal 121 MW. De windturbines worden geplaatst op monopile fundamenten.

In de vergunningsvoorwaarden is opgenomen dat de windturbines minimaal met een afstand van 1 zeemijl (1.852 m) geplaatst moeten worden. Verder zijn de algemene voorwaarden voor constructie activiteiten in federale zeegebieden van toepassing. Die zijn onder andere gericht op de bescherming van de levensruimte van zeedieren.

De fabricage van het offshore onderstation is ondertussen al aan de gang. Het station wordt gebouwd in Ingleside, Texas door Kiewit Offshore Services, Ltd., de grootste offshore-fabrikant in de VS. , geselecteerd om het onderstation voor het project te ontwerpen en te bouwen.

Offshore installatie van de fundaties en windturbines zal naar verwachting begin zomer 2023 opgestart worden. Het windpark zal naar verwachting eind 2023 operationeel zijn. Bron: Southforkwind

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.