Nuon start voorbereidingen windpark Wieringermeer

| 25 maart 2016

Windpark Wieringermeer is een samenwerking tussen Nuon (+Vennoten), ECN & Windcollectief Wieringermeer. Het nieuwe windpark van in totaal 100 windturbines zal straks een van de grootste windparken op land in Nederland zijn.

Op dit moment staan er 40 (in 2003 gebouwde) windturbines verdeeld over vijf windparken (o.a. windparken Oudelandertocht, Ulketocht, Waardtocht, Groettocht en Waterkaaptocht).

Medio 2018 worden deze molens vervangen in het gebied door modernere windturbines met een grotere capaciteit. De te vervangen windmolens zijn echter nog niet aan het einde van hun technische levensduur en kunnen op een andere plek nog zeker 10 jaar lang schone energie opwekken. Daarom zijn deze windmolens te koop aangeboden. Inmiddels zijn de eerste molens verkocht.

De kopers zijn buitenlandse bedrijven, die de molens zelf verwijderen en weer opbouwen in hun eigen landen. De fundaties blijven achter, omdat Nuon verwacht het vrijgekomen puin hiervan nog te kunnen gebruiken bij de nieuwbouw. Ook de bekabeling zal blijven liggen. De eerste windmolens worden vanaf eind maart verwijderd.

Bron: Nuon

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.