Offshore windtechnologie specialist Osbit opent Nederlandse vestiging

| 25 mei 2023

Osbit, specialist in offshore windtechnologie, heeft een Nederlandse vestiging en kantoor opgericht. Het bedrijf heeft deze stap gezet om zijn lokale aanbod en mogelijkheden voor zijn Nederlandse klantenbestand verder uit te breiden.

Jurgen Zijlmans en Sacha Aichroth van Osbit B.V. bij de Bokalift 2 in Rotterdam.

De nieuw opgerichte entiteit, Osbit B.V., is nu operationeel vanuit het nieuwe Nederlandse kantoor in Rotterdam. Om deze ontwikkeling te ondersteunen heeft Osbit Jurgen Zijlmans aangesteld als General Manager – Osbit B.V, om de bedrijfsactiviteiten in de regio te leiden. Jurgen werkt al 15 jaar in de offshore equipment industrie en ondersteunde de technische en commerciële ontwikkeling van diverse grote offshore wind installatie- en behandelingsprojecten, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland.

Jurgen wordt vergezeld door Osbit Engineer Sacha Aichroth, die in 2014 bij het bedrijf kwam werken en een belangrijke rol heeft gespeeld bij de succesvolle oplevering van diverse projecten. Sacha is vanuit Noordoost-Engeland naar Rotterdam verhuisd.

Osbit’s Nederlandse uitbreiding maakt deel uit van haar wereldwijde groeistrategie en volgt op de opening van het eerste Amerikaanse kantoor van het bedrijf en de aanstelling van haar eerste Amerikaanse werknemer Dustin Varnell, in 2022. Osbit maakt deel uit van de Venterra Group, leverancier van offshore winddiensten met vertegenwoordiging in 9 landen.

Osbit Joint Managing Director Robbie Blakeman, licht toe: “Nederland is altijd een belangrijke markt voor ons geweest en we ontwikkelen al vele jaren nieuwe technologie voor onze klanten in deze regio. Als bedrijf zijn we verheugd om deze volgende stap te zetten om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van exploitanten van schepen en uitrusting in Nederland en de bredere Europese regio.”
De oprichting van Osbit B.V. en de opening van ons eerste Nederlandse kantoor is de meest recente stap in onze, en Venterra Group’s globale expansiestrategie, en een natuurlijke volgende stap om het werk dat we al deden te ondersteunen en uit te breiden.”

De General Manager van Osbit B.V., Jurgen Zijlmans, voegt hieraan toe: “Nederland is een enorme hub voor offshore ontwikkeling. Door hier een entiteit te vestigen, bevindt Osbit zich in een fantastische positie om verder te bouwen op wat we al doen – het leveren van innovatieve technologie voor een veilige en efficiënte bouw en onderhoud van windparken en offshore installaties over de hele wereld. Ik kijk er erg naar uit om met mijn collega Sacha en de rest van het bedrijf samen te werken terwijl we ons aanbod in Nederland verder uitbouwen.”

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.