Opbouw Nij Hiddum-Houw windturbines gereed

| 25 augustus 2022

© Loonstra Renewable Energy

Met de plaatsing van het laatste windturbineblad is de opbouw van de allerlaatste windturbine in Windpark Nij Hiddum-Houw, aan de kop van de Afsluitdijk in de provincie Friesland een feit. 

De komende periode zullen de windturbines van binnen verder worden afgewerkt en worden getest alleer deze aan de eigenaren overgedragen worden.

Windpark Nij Hiddum-Houw bestaat uit negen Enercon, type E136 EP5,  windturbines, met elk een ashoogte van 109 meter, rotordiameter van 136 meter, een tiphoogte van 177 meter en een vermogen van 4,65 MW. Media augustus werd al de eerste stroom aan het net geleverd.

Het windpark is naar verwachting eind van dit jaar volledig operationeel. Met een opgesteld vermogen van bijna 42 MW produceren de windturbines straks 160.000 MWh per jaar.

Nij Hiddum-Houw is een project van energiebedrijf Vattenfall en Gooyum-Houw BV , een samenwerkingsverband van 45 particulieren en bedrijven uit de omgeving. Vattenfall is eigenaar van vier windturbines en Gooyum-Houw BV van de overige vijf windturbines. De negen windturbines vervangen kleinere windturbines in de regio.

 

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.