Opbrengsten obligatiehouders Windpark Houten in gevaar

| 25 maart 2015

Vanwege de veelvuldige stilstand van windpark Houten en de productie hierdoor laag is vallen de opbrengsten voor de obligatiehouders in gevaar.

Wanneer de productie daalt tot minder dan 50% van de jaarverwachting komen de opbrengsten voor de obligatiehouders in gevaar. Eneco erkende de tegenvallende jaarverwachting en stelde deze met 29% omlaag. In plaats van 4700 huishoudens zou er voortaan voor 3300 huishoudens elektriciteit worden opgewekt.

Maar nu de doorgaans winderige wintermaanden achter de rug zijn, blijkt het windpark ook problemen te hebben met haar eigen lagere normen. Het voortschrijdend jaargemiddelde in maart is uitgekomen op een elektriciteitsopwekking voor bijna 2500 huishoudens. Dat is 150 huishoudens boven de kritische grens waarop de uitkering van de obligatiehouders in gevaar komt.

Windpark Houten laat via Twitter weten dat de Nieuwegeinse windturbines vaker draaien, omdat in Houten maatwerkvoorschriften gelden. In tegenstelling tot de gemeente Nieuwegein heeft de gemeente Houten de windmolens dusdanig neergezet, dat er hinder bij de eigen bevolking ontstaat en het windpark stil moet bij slagschaduw en geluidsoverlast. Ondanks de strenge maatwerkvoorschriften en de veelvuldige stilstand, zorgde het windpark afgelopen maanden toch voor slagschaduw en nachtelijke geluidsoverlast.

houten toren

Lees meer

Bron: Dichtbij.nl

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.