Raedthuys en Windunie duurzaamste energiebedrijven

| 25 augustus 2014

Je kunt bijdragen aan groenere stroom door een duurzame leverancier te kiezen. De duurzaamste energiebedrijven zijn Raedthuys en Windunie. Deze leveren alleen stroom die is opgewekt met windmolens in Nederland. HVC Energie, Eneco, Dong en Greenchoice scoren ook voldoende in het onderzoek uitgevoerd door de Consumentenbond samen met Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Vereniging Eigen Huis, Wereld Natuur Fonds en WISE. RWE/Essent en Atoomstroom eindigen onderaan. RWE/Essent investeert nog veel in nieuwe kolencentrales en Atoomstroom levert alleen kernenergie.

Ook onderin eindigen handelshuizen zoals de Nederlandse Energiemaatschappij (NLE) en Energiedirect.nl. Deze bedrijven produceren zelf geen stroom maar kopen die in bij leveranciers. Ze sluiten geen langetermijncontracten af voor de inkoop van duurzaam opgewekte stroom. Als ze dat wel gaan doen scoren ze beter, want zulke langetermijncontracten maken de aanbouw van nieuwe schone energiecentrales mogelijk.

Wil je overstappen naar een andere leverancier? De groene stroomproducten van de leveranciers uit het onderzoek staan in onze Energievergelijker. Naar een aantal leveranciers kun je in de Energievergelijker direct overstappen. Ga voor de andere leveranciers naar hun eigen website. Je kunt ook besparen op je energierekening door gebruik te maken van hetEnergiecollectief.

tabel_groenste_energie

Bron: Consumentenbond

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Leveranciers, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.