Shell stapt uit SouthCoast Wind project in de VS

| 25 maart 2024

Shell New Energies US, een onderdeel van het Shell concern, heeft zijn aandeel van 50% in de project joint venture SouthCoast Wind, met een offshore windenergieproject van 2,4 GW vermogen, verkocht aan haar joint venture partner Ocean Winds North America voor een niet nader genoemd bedrag.

De 50/50 joint venture werd in 2018 opgericht om offshore windenergieprojecten voor de kust van Massachusetts te ontwikkelen.

Ocean Winds North America is een 50/50 joint venture van het Franse energiebedrijf ENGIE en het Portugese energiebedrijf Energias de Portugal Renovaveis (EDPR). Ocean Winds North America heeft de intentie om voor de definitieve investeringsbeslissing een nieuwe partner voor de joint venture van SouthCoast Wind te vinden.

SouthCoast Wind, eerder bekend onder de naam Mayflower Wind, won in 2018 een tender voor het zeegebied OCS – A 0521. Dit zeegebied ligt respectievelijk 48 en 32 km ten zuiden van de eilanden Martha’s Vineyard en Nantucket. Onder de naam Mayflower Wind werd al gewerkt aan de ontwikkeling van twee offshore windenergieprojecten: Mayflower Wind1 met 405 MW en Mayflower Wind2 met 804 MW vermogen. In 2022 werden deze twee projecten samengevoegd en vormen nu de eerste fase met 1,2 GW vermogen van het 2,4 GW SouthCoast Wind project. Verwacht wordt dat de eerste fase tegen het einde van de jaren ’20 operationeel zal zijn.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.