Siemens Energy wil volledige eigenaar worden van Siemens Gamesa

| 25 mei 2022

Copyright Siemens Energy

Siemens Energy AG heeft vorige week aangekondigd dat het volledige eigenaar wil worden van Siemens Gamesa. Verwacht wordt dat een eventueel succesvolle transactie in de loop van het tweede halfjaar 2022 afgerond zal zijn.

Siemens Gamesa Renewable Energy S.A. (SGRE) werd opgericht in april 2017 door een fusie van de windturbineactiviteiten van Siemens en Gamesa. Het Spaanse bedrijf Gamesa is van oorsprong een fabrikant van automaterialen. De actuele aandelenverhouding is Siemens Energy 67% en Gamesa 33%.

Als meerderheidsaandeelhouder bleek Siemens Energy niet in staat te zijn operationele problemen en kostenverhogingen voldoende te beinvloeden. Dit resulteerde in drie winstwaarschuwingen in een periode van minder dan één jaar. Siemens Energy verwacht binnen drie jaar na een succesvolle afhandeling van de transactie een kostendaling van 300 miljoen Euro te kunnen realiseren door synergieeffecten in de leveringsketen en door kostenbesparingen in de administratie en bij onderzoek en ontwikkeling.

Siemens Energy biedt 18,05 Euro per aandeel Siemens Gamesa. Dit is in totaal 4,04 miljard Euro voor 33% van de aandelen. De aanbieding van Siemens Energy is 7,8% hoger dan de beurskoers op vrijdag 20 mei 2022.

Voor de financiering en de financiéle afhandeling van de transactie bestaan afspraken met twee banken, de Bank of America en J.P. Morgan. Onder de aanname dat het aanbod geaccepteerd zal worden wil Siemens Energy tot 2,5 miljard Euro met eigen kapitaal financieren en het resterende gedeelte met beschikbare cash en vreemd kapitaal. Verwacht wordt dat de transactie in de loop van het tweede halfjaar 2022 afgerond zal zijn.

Op dit moment wordt het Siemens Gamesa – aandeel in het kader van de IBEX -35 – Index op de Spaanse beursen gehandeld. Siemens Energy zal na succesvolle afhandeling van de transactie het Siemens Gamesa – aandeel van de beurs halen. Dit is mogelijk wanneer een aandeelhouder meer dan 75% van de aandelen heeft. Bron: Siemens Energy

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.