Start transport grote windturbinecomponenten Windpark Nij Hiddum-Houw

| 25 april 2022

Bij de kop van de Afsluitdijk in Friesland zijn de onderste torendelen van een aantal windturbines van Windpark Nij Hiddum-Houw al duidelijk zichtbij. Deze week start ook de transport van de grotere windturbinecomponenten.

Het gaat om de hub, generator, nacelle en rotorbladen. Vanwege de omvang van deze onderdelen worden deze vervoerd met speciaal transport. Er zijn per turbine zes speciale transporten nodig. Een kraan van 750 ton met een giek van 115 meter zal de onderdelen monteren.

De eerste nacelle is al op locatie gebracht, de komende twee weken volgen meer transporten. De bouwwerkzaamheden zijn gestart op de noordzijde van de A7 en verplaatsen zich langzamerhand naar de zuidzijde.

Windpark Nij Hiddum-Houw

Het windpark betreft een opschalingsproject (repowering) waarbij 16 Vestas windturbines met een totaal opgesteld vermogen van ongeveer 5 MW worden vervangen door negen Enercon E136 EP5 met elk 4,65 MW vermogen.

De initiatiefnemers van het windpark zijn Vattenfall en Gooyum-Houw BV, een samenwerkingsverband van 45 particulieren en bedrijven uit de omgeving.  Vattenfall is eigenaar van 4 windturbines en Gooyum-Houw van de overige 5 windturbines.

 

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.