TKF levert inter-array kabels voor Baltic Eagle offshore windpark in Duitsland

| 25 augustus 2021
TKF wint contract voor levering van inter-array kabels voor Baltic Eagle windpark

Bron: TKF

De Nederlandse kabelfabrikant TKF gaat de inter-array kabels leveren voor het Baltic Eagle offshore windpark in de Duitse Oostzee. Het bedrijf tekende hiervoor een contract met Van Oord.

Baltic Eagle wordt door het Spaanse energiebedrijf Iberdrola ontwikkeld op ongeveer 30 km ten noordoosten van het eiland Rügen en zal bestaan uit 52 Vestas windturbines van het type V174-9.5 met een 174 m rotordiameter en 9,5 MW vermogen. Het project, met een opgesteld vermogen van 476 MW, zal naar verwachting in 2024 worden voltooid.

De gecontracteerde scope voor TKF in Baltic Eagle omvat de productie en levering van circa 79 km aan 66 kV aluminium geleider inter-array kabels en bijbehorende accessoires. Van Oord vervoert en installeert de funderingen en zorgt voor de levering, het transport en de installatie van de inter-array kabels. De offshore werkzaamheden voor het Baltic Eagle project gaan in 2023 van start.

In juli dit jaar sloten Van Oord en TKF ook al een contract af voor de levering van inter-array kabels, ditmaal voor het offshore windpark Hollandse Kust Noord.

Walter Heerts, Business Line Director Bouw & Industrie: “We zijn erg blij dat Van Oord wederom een beroep doet op onze expertise, dit keer voor het Baltic Eagle project in de Duitse Oostzee. We zijn er trots op dat we met ons unieke “Premium Dry” kabelontwerp een bijdrage kan leveren aan de Europese doelstelling voor CO₂-reductie.” Bron: TKF

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.