TKI Wind op Zee webinar over rol van robots in de energietransitie

| 25 augustus 2022

In minder dan acht jaar gaan we van de huidige meer dan 460 offshore windturbines naar ongeveer 1.800 windturbines. Dit betekent dat er gemiddeld ongeveer elke twee dagen een windturbine geplaatst moet worden. TKI Wind op Zee organiseert op 13 september het webinar ‘No hands on deck’ over de vraag hoe de energietransitie op zee gerealiseerd moet worden.

Met het huidige tekort aan personeel in bijna alle sectoren, rijst de vraag of er wel voldoende mensen beschikbaar zijn om de hoeveelheid extra windturbines te realiseren. Zijn robots het antwoord op de benodigde capaciteit voor installatie en onderhoud?

Tijdens het webinar worden de mogelijkheden van robotisering verkend. Wat is de stand van zaken in de offshore en maritieme sector op dit gebied? Welke ontwikkelingen zitten er aan te komen? Wat vraagt het van de sector? Als robotisering toeneemt, wat betekent dat dan voor het profiel van werknemers dat we vragen? Welke gevolgen heeft het voor het onderwijs? En is robotisering een oplossing of een verschuiving van het probleem? In hoeverre ligt de oplossing voor de benodigde capaciteit in technische oplossingen en wat is er nog meer nodig?

Op deze vragen wordt op 13 september tussen 15:00 en 16:00 zo goed mogelijk antwoord gegeven. Het webinar is live online te volgen. Inschrijven kan via deze link.

De september-editie van Windpowernl staat ook deels in het teken van digitalisering/robotisering. Deze verschijnt eind september op WindEnergy Hamburg. Bekijk ook de mogelijkheden voor een abonnement.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.