Triodos Groenfonds financiert windpark Battenoert

| 25 augustus 2015

Triodos Groenfonds heeft een lening verstrekt aan windcoöperatie Deltawind voor de bouw van windpark Battenoert. De aanleg is in april van dit jaar begonnen en zal volgens de huidige planning eind 2015 voltooid zijn.

Dit windpark, dat bestaat uit vier 3MW Enercon turbines, is een aanzienlijke uitbreiding in de productie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee. Battenoert heeft een productiecapaciteit van 40 MWh en zal daarmee 11.000 huishoudens van duurzame energie kunnen voorzien.

Senior Account Manager Marius Groenenberg: “Triodos Groenfonds is vanaf het begin betrokken bij dit project. De financiering van dit project past uitstekend in de strategie van het fonds, die zich richt op het steunen van ervaren ontwikkelaars en producenten om hun activiteiten uit te bouwen en zo bij te dragen aan de groei van de productiecapaciteit van hernieuwbare energie in Nederland.”

Deltawind is één van de eerste initiatieven in Nederland waarmee consumenten als leden van een lokale coöperatie kunnen delen in de opbrengst van windenergie. Met windpark Battenoert komt de totale productiecapaciteit van Deltawind uit op 80 MWh.

Triodos Groenfonds is het oudste groenfonds in Nederland. Via dit open-end fonds kunnen particuliere beleggers investeren in biologische landbouw, hernieuwbare energie, duurzaam vastgoed en natuur & milieu. Triodos Groenfonds is één van de beleggingsfondsen van Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank.

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.