Vattenfall en ENTRANCE werken samen aan kennisversterking Groningse studenten over energietransitie

| 25 juni 2024

Energiebedrijf Vattenfall en energieonderzoekscentrum ENTRANCE – Centre of Expertise Energy van de Hanze – slaan de handen ineen om studenten kennis te laten maken met de energietransitie.

Marcel Koenis, directeur Strategie en Innovatie bij ENTRANCE en Bente Kuipers, verantwoordelijk voor student relations bij Vattenfall. Fotograaf: Angelo Roga.

Met het samenwerkingsverband willen beide partijen een concrete bijdrage leveren aan het versnellen van de energietransitie en het zichtbaar maken daarvan. Door samen op te trekken in onderzoek en onderwijs kunnen het energiebedrijf en studenten leren van elkaar en van de innovaties waaraan wordt gewerkt.

Het energieonderzoekscentrum van de Hanze ontwikkelt praktijkgerichte kennis die wordt overgedragen op studenten en professionals. HBO-studenten werken binnen het energietransitieprogramma van ENTRANCE samen vanuit diverse vakgebieden zoals IT, techniek en communicatie om concrete vraagstukken aan te pakken. Innovatiekracht in de regio bevorderen

Vattenfall heeft plannen voor een windpark in het Eemshavengebied. Ook worden de mogelijkheden onderzocht voor andere projecten. Door stageplekken en onderzoeksopdrachten ter beschikking stellen, doen de studenten van ENTRANCE waardevolle kennis en ervaring op. Daarvan profiteren het energiebedrijf, de onderwijs- en kennisinstelling en de regio.

Bente Kuipers is verantwoordelijk voor student relations bij Vattenfall Nederland: “we zitten middenin de energietransitie. Overal wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van wind- en zonneparken en ook batterijen en waterstof zijn volop in ontwikkeling. Dat vraagt om nieuw talent met kennis, skills en de juiste motivatie. Dankzij deze samenwerking versterken we de kennis die in deze regio aanwezig is en helpen we Groningen om de transitie nog sneller te realiseren.”

Marcel Koenis, directeur Strategie en Innovatie bij ENTRANCE, voegt hieraan toe: “Vattenfall is een toonaangevend energiebedrijf dat onze studenten een waardevol leertraject kan bieden. Deze samenwerking versterkt onze kennispositie, bevordert de innovatiekracht in de regio en betrekt een diverse groep jonge professionals bij de energietransitie.” Bron: Vattenfall

Tags: , , , , , ,

Category: opleidingen, Windenergie

Reacties zijn gesloten.