Visser & Smit Hanab voltooit HDD-boring in Schotland

| 25 augustus 2022

Visser & Smit Hanab heeft met hun Engels partner Volker Trenchless Solutions in Schotland een (computer) gestuurde boring ofwel HDD voltooid voor het aanland brengen van een leiding waardoor straks door windturbines geproduceerde elektriciteit zal worden getransporteerd.

Visser & Smit Hanab is verantwoordelijk voor het intrekken van de buis die de HV-kabel in staat zal stellen het aansluitingspunt op het vasteland te bereiken. Deze landfall heeft een lengte van 435 meter en overbrugt een hoogteverschil van 65 meter. De 16” High Density Poly Ethylene (HDPE)-buis is geïnstalleerd nadat het boorgat met een 23” hole opener vergroot was, meldt Visser & Smit Hanab.

De werkzaamheden vinden plaats op een afgelegen locatie in in het kustgebied ten noorden van Port Crannaich. Door de vele harde kwarts was dit een uitdaging, meldt Visser Smit en Hanab.

De landfall is onderdeel van het Carradale to Arran Interconnector project waarbij een onderzeese elektriciteitskabel vervangen moest worden. Global Offshore (namens SHEPD) voert de installatie uit van deze vervangende kabel.  De elektriciteit is afkomstig van een windpark.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.