Windfonds voor Drentse Monden

| 25 januari 2012

Een windfonds opzetten om de lokale initiatieven financieel te ondersteunen is het plan welke de initiatiefnemers van Windpark de Drentse Monden bij Borger Odoorn willen opzetten. Daarnaast willen zij de omwonden een korting geven op de elektriciteitsprijs wanneer gebruikt gaat worden van windmolenstroom.

De korting zal daarbij hoger zijn naarmate mensen dichter bij de molens wonen. Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond en Raedthuys Groep die samen het windpark willen realiseren hopen met de maatregelen het verzet tegen het initiatief weg te nemen. Hoeveel geld er in het windfonds komt en hoeveel korting er op de elektriciteitsprijs wordt geboden is afhankelijk van de omvang die het windpark krijgt.

Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond en Raedthuys Groep roepen omwonenden ook op om mee te denken over de wijze waarop de bevolking zou kunnen mee profiteren van de windmolens. Het verzet dat er tegen het plan bestaat komt vooral door de aantasting van het landschap die wordt voorzien.

Category: Windenergie, Windparken

Reacties zijn gesloten.