Windmolens en Zonnepanelen op IKEA winkel

| 25 juli 2012

IKEA Zwolle wil de meest duurzame grootschalige winkel van Nederland worden door realisering van verschillende innovatieve duurzame oplossingen. B.v. het gebruikmaken van grondwater voor warmte- en koudeopslag en het terugwinnen van warmte.

Ook komen er zonnepanelen en windmolens op het dak voor het opwekken van hernieuwbare energie. De realisatie van IKEA Zwolle op bedrijventerrein Hessenpoort is weer een stap dichterbij. IKEA Zwolle wordt als eerste IKEA vestiging in Nederland gebouwd volgens een compleet nieuw winkelconcept. De koopovereenkomst van de bouwgrond werd vandaag op de bouwlocatie ondertekend door René de Heer (r) – wethouder Verkeer, Economie en Vastgoed namens gemeente Zwolle – en Johannes Ferber (l) – Property & Expansion Manager IKEA Nederland.

IKEA Nederland investeert 50 miljoen euro in de bouw van IKEA Zwolle. Bij de bouw betrekt IKEA zoveel mogelijk het lokale bedrijfsleven. “De werkzaamheden worden bijvoorbeeld in kleinere eenheden uitbesteed om ook lokale en regionale ondernemingen de kans te geven voor het verkrijgen van opdrachten. Ook na de opening zullen we voor zaken als bewaking en schoonmaak bedrijven in de omgeving benaderen”, aldus Johannes Ferber, Property & Expansion Manager IKEA Nederland. “We kijken er erg naar uit om in nauwe samenwerking met IKEA Zwolle en de lokale gemeenschap het meest duurzame grootschalige winkel van Nederland te realiseren.”
Lees hier het originele artikel.
Bronvermelding: IKEA

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.