Zeewier tussen offshore windturbines wordt serieus gewas

| 25 november 2017

Azie is het continent waar veel zeewier vandaan komt. Maar binnen 4 jaar moeten commerciele bedrijven zeewier gaan telen op windparken in de Noordzee. Dat ambieert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeente Den Haag, de provincie Zuid-Holland en Stichting Noordzeeboerderij.

Deze plannen zijn onlangs gepresenteerd op het zeewierconferentie Seagriculture in Scheveningen. De vraag vanuit de voedingsmiddelindustrie, horeca, supermarkten naar zeewier stijgt in Europa. Pesto en diervoeding kun je er o.a. van maken. In de Oosterschelde en Texel wordt al zeewier voor thee, kruiden en pasta geproduceerd.

De st. Noordzeeboerderij is al sinds 2014 bezig. In het eerste jaar van het project wordt twintig keer zoveel verbouwd. Binnenkort wordt 2 km zeewier gezaaid op 15 kilometer afstand van de haven van Scheveningen wat in het voorjaar 2018 geoogst kan worden. Na het eerste jaar is het de bedoeling om het project door te zetten binnen een windpark zodat de ruimte efficient wordt benut.

Door de WUR is de afgelopen jaren ervaring opgedaan met de teelt van zeewier in de Oosterschelde.

Lees origineel artikel

 Bron; Boerderij

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.