Bewoners dorpskernen krijgen in voorjaar 2020 participatiemogelijkheden in Windplanblauw

| 26 november 2019

©Sans Fotografie

SwifterwinT, 1 van de initiatiefnemers van Windplanblauw, gaat in het voorjaar van 2020 obligaties uitgeven zodat de bewoners uit de omliggende dorpskernen Swifterbant, Dronten en Lelystad de mogelijkheid krijgen om te participeren in het windpark. SwifterwinT geeft in totaal zo’n 10 miljoen euro aan obligaties uit die met voorrang worden toegewezen aan deze bewoners.

SwifterwinT ontwikkelt het project samen met energiebedrijf Vattenfall. Het betreft een opschaling- en saneringsproject in de noordwesthoek van Flevoland waarbij de huidige 74 windturbines worden vervangen door 61 nieuwe turbines van 4 MW. Eerder deze maand verkreeg het windpark de goedkeuring van de Raad van State voor de belangrijkste vergunningen.

De bewoners uit de drie dorpen hebben als ‘Vrienden van Windplanblauw’ meegedacht en hun voorkeur uitgesproken. “Het is niet meer dan normaal dat mensen uit de omgeving meeprofiteren van de komst van dit park”, zegt Stephan de Clerck, bestuurder van SwifterwinT, “daar horen de dorpskernen rondom het windpark vanzelfsprekend ook bij. Door obligaties beschikbaar te maken voor bewoners uit de directe omgeving wordt dit windpark nog beter verankerd in de gemeenschap.”

Er moet nog een besluit worden genomen over het rentepercentage, de looptijd en de precieze voorwaarden. De exacte obligatieregeling wordt in het voorjaar van 2020 gepubliceerd. De uitgifte moet nog goedkeuring krijgen van de Autoriteit Financiële Markten. Als het park is opgeleverd wordt door Vattenfall een tweede investeringsronde georganiseerd. Bron: Windplanblauw

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.