Bouw ’s werelds grootste drijvende windpark is voltooid

| 26 augustus 2021
Laatste windturbine geplaatst in Kincardine drijvend offshore windpark

Bron: First Subsea

Kincardine Offshore Wind, het op dit moment grootste drijvende windpark ter wereld, is gereed. Met een opgesteld vermogen van 48 MW zal dit project naar verwachting 218 GWh aan schone elektriciteit opwekken.

Het Kincardine Offshore Wind drijvende windpark ligt op ongeveer 15 km voor de zuidoostkust van Aberdeenshire, in Schotland, in waterdieptes van 60 tot 80 meter. Voor dit project is de V164-9.525 MW-turbine gebruikt van Vestas. Naast de vijf turbines van 9,5 MW omvat het project ook een eerder geïnstalleerde V80-2.0 MW-turbine.

Het windpark valt onder de ABS-Class. Dit houdt in dat het windpark geheel conform de ABS Guide for Building and Classing Floating Offshore Wind Turbines is gebouwd. Daarnaast bevatten de diensten van ABS-Class alle fasen van het project, inclusief ontwerp, fabricage, transport en onderhoudsinspecties.

Onder de vlag van de Republiek der Marshalleilanden

De vijf drijvende turbines zijn niet alleen gebouwd volgens de ABS-klasse, maar dragen ook de vlag van de Republiek der Marshalleilanden (RMI). ABS heeft nauw samengewerkt met de RMI om de IMO-vereisten, die van toepassing zijn, vast te stellen en heeft beoordelingen uitgevoerd, als erkende organisatie van de RMI.

Het drijvende, offshore, windpark Kincardine is ontwikkeld door Kincardine Offshore Wind, een dochteronderneming van Pilot Offshore Renewables (POR). Cobra Wind, een dochteronderneming van ACS Group, was verantwoordelijk voor de engineering, het ontwerp, de levering, de bouw en de inbedrijfstelling van het Kincardine drijvende windpark.

De turbines zijn geplaatst op een drijvend platform (semi-submersible). Deze is ontworpen door Principle Power en vervaardigd door Navantia en Windar in Spanje. De turbines werden opgebouwd op de Maasvlakte. Boskalis was verantwoordelijk voor het transport en de installatie van de turbines. Bron: ABS-class

Tags: , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.