Bouw Windpark De Rietvelden gereed

| 26 juli 2021
Windpark De Rietvelden is gereed

Afbeelding: Pure Energie

Vandaag is de bouw van Windpark De Rietvelden op en nabij bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch afgerond. De vier turbines wekken samen naar verwachting per jaar zo’n 38,6 miljoen kilowattuur op. Een groot deel van de stroom gaat naar Heineken.

Windpark De Rietvelden is een initiatief van Heineken Brouwerij ‘s-Hertogenbosch, containerterminal BCTN, sloop- en aannemersbedrijf Barten, de familie Pennings, duurzaam energiebedrijf Pure Energie en coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West (BWW).

Het park bestaat uit vier Nordex N117/3600 windturbines. Deze hebben een ashoogte van 119 meter, een rotordiameter van 117 meter en een tiphoogte van 177,5 meter.

Heineken neemt grootste deel stroom af

Heineken, dat in ‘s-Hertogenbosch is gevestigd, gaat de stroom afnemen van drie van de vier windturbines. Hiervoor heeft de brouwerij een Power Purchase Agreement (PPA) voor af gesloten. Heineken wil in 2030 een volledig CO2-neutrale productie realiseren. Het is niet het enige windpark waar de bierbrouwerij stroom van afneemt. Zo heeft het ook contracten met Windpark Barrepolder naast de brouwerij in Zoeterwoude en Windpark Fryslân dat binnenkort geheel operationeel zal zijn.

Omgevingsfonds

Een deel van de opbrengst van het windpark wordt ter beschikking gesteld aan de omgeving via het omgevingsfonds. Per opgewekte megawattuur energie wordt o,50 ct in het fonds gestort. Bij de verwachte jaarlijkse stroomopbrengst komt dit neer op 19.300 euro per jaar, gedurende 15 jaar. De gelden uit dit fonds moeten besteed worden aan acties en projecten in de buurt die onder andere bijdragen aan duurzaamheid, groen in de buurt en leefbaarheid, aldus Pure Energie. Bron: Pure Energie

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.