Cuxhaven in Duitsland krijgt nieuwe productiefaciliteit voor volgende generatie monopiles

| 26 juni 2024

De Chinese Titan Group heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van een ultramoderne productiefaciliteit voor monopiles in Cuxhaven in Noord-Duitsland.

De nieuwe faciliteit van Titan Wind Energy GmbH in Cuxhaven, dat een investering tot 300 miljoen euro omvat, zal een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 500.000 ton krijgen. De productie wordt in 2025 opgestart.

In de productiehal kunnen monopiles met een diameter tot 14 meter, een lengte van 140 meter en een gewicht van 3.500 ton worden geproduceerd. Er zullen meer dan 600 banen worden gecreëerd, zo meldt Titan Group.

De bouw van de nieuwe fabriek begint medio 2024. Dit omvat twee hallen voor lassen en coaten en het voorbereiden van de vloeren op de zware belastingen van de productieprocessen voor monopiles. Tegelijkertijd is begonnen met de bouw van een opslagruimte van 320.000 vierkante meter. Naast de benodigde ruimte voor de productie van monopiles, is de locatie ook ideaal voor de opslag en logistiek ervan. Een paar weken geleden hebben de overheid van Niedersachsen en de federale overheid al de financiering van nieuwe offshore aanlegplaatsen af kunnen ronden.

Titan Wind Energy wil met de productie de offshore windmarkten in de Noordzee, de Baltische Zee en de VS zal gaan voorzien. Bron:

Tags: , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.