DHSS wint opnieuw contract voor Borssele III & IV

| 26 mei 2020

© DHSS

Transport en logistieke dienstverlener DHSS maakte vandaag bekend dat het opnieuw een contract heeft gewonnen voor het leveren van helikopterdiensten van en naar het offshore windpark Borssele III & IV, dit maal voor MHI Vestas Offshore Wind.

Onder het contract zal DHSS tijdens de installatie en inbedrijfstelling van de windturbines het vervoer van personeel, bagage en lading per helikopter vanaf haar logistiek centrum op de luchthaven Den Helder naar het windpark en terug coördineren. In het windpark, gelegen op 23 km uit de kust bij Vlissingen, worden 77 exemplaren van MHI Vestas’ V164-9.5 MW turbines geplaatst op monopile funderingen.

Het is niet de eerste keer dat DHSS samenwerkt met MHI Vestas. Zo gebruikt de Deense windturbinefabrikant al DHSS’ servicebasis in Eemshaven voor de O&M fase (en daarvoor de inbedrijfstellingsfase) van de windturbines in het Duitse offshore windpark Deutsche Bucht.

Voor DHSS is het windproject zelf ook niet nieuw. Het won eerder al een contract voor de levering van helikopterdiensten tijdens de bouwfase voor Borssele III & IV van Van Oord.

De bouwactiviteiten in het windpark begonnen in oktober 2019. De installatie van zowel de funderingen als de windturbines wordt uitgevoerd door Van Oord’s installatieschip Aeolus. In april werd de bouw van de funderingen afgerond. Ook is de Aeolus al bezig met de eerste windturbine. Borssele III & IV is een project van het consortium Blauwwind. De partners hierin zijn Van Oord,  Partners Group, Shell, DGE en Eneco Groep.

In november 2019 verscheen een interview (in het Engels) met DHSS in Wind Energy Magazine.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.