Eerste 9 turbines Windpark De Drentse Monden en Oostermoer bouwkundig gereed

| 26 januari 2021

© De Drentse Monden en Oostermoer

In Windpark De Drentse Monden en Oostermoer dat op dit moment gebouwd wordt in de Drentse Veenkoloniën, op het grondgebied van de gemeente Aa en Hunze en de gemeente Borger Odoorn, zijn de eerste 9 windturbines bouwkundig gereed.

Verspreid over een gebied van 50 km2 komen in totaal 45 windturbines in zes lijnopstellingen te staan. Het betreft de eerste rij windturbines (DEE-1-lijn) van het windpark tussen Valthermond en 2e Exloërmond.

De technische installaties van de 9 Nordex turbines, type N131/3900 met 3,9 MW vermogen, moeten nog worden aangesloten en getest, voordat de windturbines daadwerkelijk in bedrijf gesteld kunnen worden. Naar verwachting leveren ze in de loop van februari voor het eerst stroom aan het elektriciteitsnet, zo melden de initiatiefnemers.

Als tweede lijn is in het noorden de rij OM-2 (Oostermoer) het verst gevorderd. Daar moeten  nog enkele windturbines worden opgebouwd.

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is een initiatief van drie partijen: Duurzame Energieproductie Exloërmond B.V., Pure Energie (Raedthuys Windenergie) en Windpark Oostermoer Exploitatie B.V..

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.