Eerste windturbine van windpark Nijmegen staat

| 26 augustus 2016

Afgelopen dinsdag is de eerste windturbine van windpark Nijmegen geinstalleerd. ‘s Avonds rond 19.00 uur zijn de rotorbladen met een rotordiameter van 100 m en een gewicht van 10 ton de lucht in gehesen. Twee specialisten van windturbinefabrikant Lagerwey hebben de rotorbladen aan de gondel gemonteerd.

“Dat we met zoveel mensen, met zoveel energie, dit voor elkaar hebben kunnen krijgen, voelt goed. Heel goed, zelfs een beetje trots”, aldus windparkdirecteur Pim de Ridder in een interview met Omroep Gelderland. “Dit is het eerste echte burgerpark van Nederland volgens mij. Gewoon echt helemaal van onderop, daar zit geen energiebedrijf of investeerder bij. Het is gewoon echt van de mensen. Het is ook een voorbeeldproject voor heel veel andere energiecorporaties denk ik. Het kan echt. Het is zo ver. Kom maar kijken. Ze staan er nu.”

De komende weken krijgen de drie andere molens hun definitieve plek langs de A15 bij Nijmegen-Noord. Voor belangstellenden organiseren we vrijdag 9 september een open dag, waarbij de opbouw live gevolgd kan worden.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.