Federatieplan wind Flevoland vraagt om andere samenwerking

| 26 september 2014

Met het plan “Windenergie in Flevoland” van de Federatie Windverenigingen Flevoland (FWF) wordt een belangrijke zet gegeven voor opschaling en sanering. De FWF is er in geslaagd om draagvlak te creëren, maar het plan voldoet niet aan alle gestelde kwaliteitseisen. Dat is de conclusie die de provincie Flevoland en de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde trekken op basis het rapport van de wegingscommissie die zich over de plannen heeft gebogen.

 

De overheden onderschrijven de bevindingen van de wegingscommissie en volgen het advies om de samenwerking met de FWF als enige aanspreekpunt op een andere wijze voort te zetten op. De belangrijkste constatering van de wegingscommissie is dat het Federatieplan en de daarin geformuleerde planalternatieven niet voldoen aan de randvoorwaarden die zijn gesteld in het Programma van Eisen (PvE). Het plan biedt daarom onvoldoende inhoudelijke basis voor een planMER en het Regioplan en daarmee ook niet voor de vervolgstap die is afgesproken in de Samenwerkingsovereenkomst.

harrys farm

Lees originele artikel

Bron: Flevoland

Tags: , , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.