GE Renewable Energy gaat in zee met Nederlandse scale-up Whiffle

| 26 juli 2021

GE Renewable Energy (GE) kondigde eind vorige week aan dat het een Joint Development Agreement (JDA) is aangegaan met Whiffle, een in Nederland gevestigd bedrijf op het gebied van weersvoorspellingstechnologie. De turbineleverancier wil Whiffle’s ultrafijne atmosferische Large Eddy Simulation (LES) modellering gaan toepassen.

Whiffle is een start-up bedrijf met zijn oorsprong aan de Technische Universiteit Delft. Whiffle’s LES weermodellering maakt gebruik van krachtige computersystemen voor voorspellingen en windklimaatanalyse. Via de JDA zal GE gebruik maken van de technologie van Whiffle om de locatie van windturbines te optimaliseren, hetgeen uiteindelijk moet leiden tot een betere jaarlijkse energieproductie voor de klanten.

Joseph Citeno, GE Renewable Energy’s Leader for Advanced Technology and Sciences for Onshore Wind, zei: “Wij zijn verheugd om met Whiffle samen te werken en te profiteren van hun atmosferische modelleringstechnologie en simulaties. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een betere locatiebepaling voor onze turbines mogelijk zal maken, waardoor onze klanten over de hele wereld meer waarde zullen krijgen.”

Harm Jonker, CEO, Whiffle: “We zijn zeer verheugd GE Renewable Energy als klant te mogen verwelkomen. De samenwerking met GE benadrukt de kracht en het belang van onze disruptieve LES-modellering en stelt GE’s klanten in staat om te profiteren van de nieuwste technologie op het gebied van weersimulatie en -voorspelling. Het feit dat GE Renewable Energy een vroege toepasser van onze technologie is, getuigt van de visie en het innovatieve potentieel van GE, en we zijn verheugd om samen te werken.”

GE Renewable Energy werd door de American Clean Power Association (ACPA) erkend als topfabrikant van windturbines in de VS in 2020, voor het derde jaar op rij. Van het totale aantal geïnstalleerde windturbines op land in de VS, rapporteerde ACPA dat GE-technologie werd gebruikt in 53% van de nieuwe capaciteitstoevoegingen, alsook in 31% van de nieuwe projecten in aanbouw of in vergevorderde ontwikkeling die een OEM hebben geselecteerd.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.