Geloofgemeenschap investeert in windenergie

| 26 juni 2014

Het Apostolische Genootschap is de eerste Nederlandse  geloofgemeenschap die actief investeert in Windenergie. Het gaat namelijk samen met Eneco in windpark Laaksche Vaart in Halderberge te Brabant investeren in 1 van de 5 windturbines. Het genootschap wil duurzame omgang met de aarde en het milieu en voert al lange tijd een duurzaam en verantwoord milieubeleid. 73 kerkgebouwen van het Apostolische Genootschap die in heel Nederland staan krijgen vanaf volgend jaar stroom afkomstig van windenergie.

Het windpark telt straks 5 windmolens van elk 2 MegaWatt, goed voor windstroom voor zo’n 8.000 huishoudens. Het gaat om het type Vestas V90 met een masthoogte van 105 meter.

Het Apostolisch Genootschap is een vrijzinnige religieuze geloofgemeenschap gericht op menswaardigheid en telt in Nederland circa 16.000 leden. In de periode van 2009 t/m 2011 al 50 gebouwen voorzien van zonnepanelen. Het wil haar CO2-uitstoot compenseren door duurzaam opgewekte energie uit Nederland.

Hieronder valt zowel de uitstoot door energie (elektriciteit en warmte) als de brandstof die voor mobiliteit door het genootschap en haar leden namens het genootschap gebruikt wordt. Om dit zo helder mogelijk te realiseren verstrekt het genootschap aan Eneco een lening met een looptijd van tien jaar voor de financiering van een windmolen.

Deze genereert voldoende elektriciteit en Garanties van Oorsprong (GVO’s) om de CO2-uitstoot van het genootschap volledig te compenseren.Het betreft een windmolen van het in aanbouw zijnde windpark Laaksche Vaart in de gemeente Halderberge. Het windpark telt straks 5 windmolens van elk 2 MegaWatt, goed voor windstroom voor zo’n 8.000 huishoudens. Het gaat om het type Vestas V90 met een masthoogte van 105 meter.

Het Apostolisch Genootschap investeert in windenergie

Het Apostolisch Genootschap investeert in windenergie

geloofgemeenschap

Het logo van het Apostolisch Genootschap op de gondel van de Vestas windturbine

Lees meer

Bron: Eneco

Tags: , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Windenergie, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.