Heerema rondt installatie campagne offshore stations Hornsea Two af

| 26 oktober 2021
Heerema rondt campagne offshore stations Hornsea Two af

Bron:

Heerema Marine Contractors heeft de installatie van het offshore substation (OSS) en het Reactive Compensation Station (RCS) voor Ørsted’s Hornsea Two offshore windpark voltooid. De stations zullen ervoor zorgen dat de opgewekte stroom van 165 windturbines naar de wal wordt getransporteerd. Wanneer het in 2022 klaar is, zal het windpark met 1,4 GW het grootste offshore windpark zijn.

Het Hornsea Two windpark van Ørsted ligt ongeveer 89 km uit de kust van Yorkshire in de Noordzee, naast Hornsea One. Het windpark zal 165 Siemens Gamesa SG 8.0-167 DD 8 MW windturbines omvatten. De twee stations zullen ervoor zorgen dat de door het windpark opgewekte stroom naar de wal wordt getransporteerd.

Heerema was verantwoordelijk voor de installatie van zowel de funderingen als topsides van de stations. Het bedrijf voerde de installatie van de RCS en OSS jacket fundaties uit in oktober 2020. De installatie werd uitgevoerd door Heerema’s half-afzinkbare kraanschip Sleipnir.

Sleipnir vervoerde en installeerde ook de twee topsides. Het schip reisde op 18 oktober af naar de OSS-locatie en installeerde de 8000 metrische ton OSS-topside. Daarna voer het schip naar de RCS-locatie in ondiep water en installeerde de 2000 ton zware RCS-topside.

De succesvolle installatie van de topsides vormt het sluitstuk van drie jaar nauwe samenwerking met Ørsted en hun constructeur Sembcorp Marine Offshore Platforms.

Duurzaamheidsmaatregelen

Sleipnir heeft een breed scala aan duurzaamheidsmaatregelen, waaronder dual-fuel functionaliteit waardoor het schip op LNG kan varen, een schonere brandstof dan standaard MGO. Tijdens beide installatie projecten in Hornsea Two heeft het schip op LNG gevaren, waardoor de koolstofuitstoot is verminderd. Bron: Heerema

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.