Inloopbijeenkomst Windpark Ondersloot op 11 april

| 26 maart 2024

Duurzaam energiebedrijf Pure Energie organiseert op 11 april een inloopbijeenkomst over de plannen voor Windpark Ondersloot langs de N36 in de gemeente Ommen.

Plangebied Windpark Ondersloot

De locatie van het beoogde Windpark Ondersloot is ten noorden van de N36, ten oosten van het bestaande Windpark de Veenwieken en ten westen van het Zwarte Pad. De locatie valt binnen de door de provincie en gemeente aangewezen zoekgebieden voor windenergie.

Pure Energie ziet hier mogelijkheden voor maximaal vijf windturbines ten noorden van de N36. Het exacte aantal, de hoogte en de posities van de windturbines staan nog niet vast. Voor nu gaat het bedrijf uit van windturbines met een ashoogte van maximaal 180 meter, een rotordiameter van maximaal 200 meter en een tiphoogte van maximaal 280 meter.

Het bedrijf staat echter nog aan het begin van de ontwikkeling. Nader onderzoek naar bijvoorbeeld geluid, slagschaduw, ecologie en externe veiligheid, wijst uit wat de uiteindelijke afmetingen van de windturbines worden.

Pure Energie wil de omgeving informeren over de plannen. Tussen 19.00 en 21.00 bij Restaurant de Bootsman in Stegeren krijgen bezoekers meer informatie over het windpark en hoe Pure Energie dat in samenspraak met de omgeving wil doen en kunnen zij vragen stellen. Bron: Windpark Ondersloot. 2e Afbeelding: Visualisatie Windpark Ondersloot bij Zwarte Pad nabij kruising met Coevorderweg

 

 

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.