Jungle haalt 1 miljoen euro op voor AI platform dat de output van bestaande windturbines verhoogt

| 26 mei 2021
Start-up Jungle haalt 1 miljoen euro binnen voor ontwikkeling AI platform Canopy

Jungle’s management team © Jungle

De start-up Jungle heeft een financiering van 1 miljoen euro opgehaald bij impact investeerder SHIFT Invest. Hiermee rondt het artificial intelligence bedrijf zijn seed-financieringsronde met in totaal 3,2 miljoen euro af. De investering wordt ingezet om de ontwikkeling van Jungle’s Artificial Intelligence (AI platform Canopy te versnellen. Met dit product kan de energieproductie van bestaande duurzame energiebronnen worden verhoogd.

Duurzame energie opwekking door middel van zon- of wind energie is complex en ingewikkeld. Ook in industriële processen is nog veel inefficiëntie door ongeplande stilstand. Jungle’s missie is om ’s werelds meest geavanceerde software te ontwikkelen om ondermaatse prestaties als gevolg van operationele complexiteit op te lossen. Dit heeft zich vertaald in het AI platform Canopy. Hernieuwbare energie is het eerste toepassingsgebied.

Verhoging van de productie van duurzame energie

Dankzij het product Canopy kan de beheerder de output van grootschalige wind- en zonne-energieparken verhogen. Door gebruik te maken van bestaande sensoren en datastromen, kan Jungle’s Canopy-platform snel worden ingezet om ’s werelds krachtigste AI-technologie toe te passen om de beschikbaarheid en prestaties van elektromechanische componenten te verhogen.

Dreigende storingen worden voortijdig gesignaleerd, waardoor nodeloos stil staan wordt voorkomen. Ook wordt de energieopbrengst van windparken verhoogd door suboptimale calibratie en uitlijning tegen te gaan, evenals onderliggende oorzaken van automatische productie beperking. Canopy geeft een diepgaand inzicht in de prestaties van de machines en de gezondheid van onderdelen en componenten. Daarmee wordt de levensduur van deze machines verlengd. Naast asset health monitoring en output optimalisatie, levert Jungle ook power forecasting diensten.

Nieuwe markten

“Met deze financiering zullen we ons team versterken om de ontwikkeling en inzet van Canopy te versnellen. We zien in SHIFT een waardevolle partner die onze toekomstvisie ondersteunt”, zegt Arnoud Kamerbeek, CEO van Jungle. “Onze technologie kan worden toegepast op elke machine die gebruik maakt van gesensoriseerde elektromechanische componenten. We monitoren al meerdere Gigawatt aan duurzame energie voor een groeiend aantal klanten. Wij ontwikkelen ook toepassingen voor de zware industrie en glastuinbouw sectoren als nieuwe markten voor de komende jaren.”

Financiering

“Met ons fonds SHIFT staan we veelbelovende bedrijven bij die een positieve impact hebben op het milieu. Jungle kan de output van bestaande duurzame energie opwekkers verder verhogen, en past daarmee perfect in deze focus.” zegt Guus Verhees, Managing Partner bij SHIFT Invest. “We zijn onder de indruk van het sterke en getalenteerde team, de geavanceerde technologie die ze hebben ontwikkeld en de commerciële tractie die ze hebben.” Bron: Jungle

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.