KenzFigee lanceert eerste up-tower kraanoplossing voor offshore toepassingen

| 26 september 2022

© KenzFigee

Maritieme en offshore (wind) hijs- en servicespecialist KenzFigee lanceert deze week officieel zijn eerste up-tower kraanoplossing voor offshore toepassingen op de WindEnergy Conference & Exhibition in Hamburg.

Deze GenHook™ offshore up-tower kraan met een hefvermogen tot 30 ton is in staat om generatoren en tandwielkasten uit te wisselen en te repareren.

De ontwikkeling en de lancering van deze offshore kraan is een direct gevolg van de grote marktvraag naar een efficiëntere oplossing voor het uitwisselen en repareren van grote onderdelen van offshore windturbines. De kraantechnologie kan op kleinere hefplatforms en offshore schepen worden ingezet, waardoor het gebruik van dure conventionele eenheden wordt vermeden.

Het KenzFigee gamma van up-tower kranen voor WTG-onderhoud is speciaal ontworpen om in de kortst mogelijke tijd tijdelijk bovenop de gondel van een windturbine te worden geplaatst, voor een efficiënte uitwisseling van belangrijke onderdelen. De kranen verlagen niet alleen de totale kosten, maar bieden ook veel voordelen. Ze zijn veiliger, sneller, betrouwbaarder en hebben een groter operationeel venster dan het gebruik van grote traditionele kranen. Bovendien worden deze up-tower kranen, in tegenstelling tot conventionele kranen, aangedreven door de windturbine zelf en genereren ze geen CO2, zo meldt KenzFigee.

De modulaire en lichtgewicht GenHook™-tower kraan is eenvoudig te installeren door de WTG-gondelonderhoudskraan zelf. De GenHook™ wordt in slechts enkele stappen in elkaar gezet en heeft, eenmaal gemonteerd in de gondel, een hefvermogen tot 30 ton waardoor generator en tandwielkast kunnen worden vervangen.

De GenHook™ tower kraan is het resultaat van de gecombineerde ervaring van WTG-service specialist LiftWerx, KenzFigee’s klanten en de sinds 1836 opgebouwde knowhow van KenzFigee in on- en offshore hijsoplossingen.

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.