Kinderen leren in SEA LIFE Scheveningen over windparken in de Noordzee en hun effect op het onderwaterleven

| 26 april 2024

In SEA LIFE Scheveningen is tot de zomer een interactieve tentoonstelling geopend voor kinderen om zo meer te leren over de bouw van een windpark en het effect op het onderwaterleven in de Noordzee.

Mariene ecoloog Tim Wilms van Vattenfall leidde groep 6 van de basisschool De Vuurtoren uit Scheveningen rond. Foto: Vattenfall

De tentoonstelling, genaamd ‘Kracht van de Natuur’, is in samenwerking met energiebedrijf Vattenfall ontwikkeld en gaat over het over het windpark Hollandse Kust Zuid dat voor de kust van het Scheveningse aquarium ligt.

Kinderen leren van de karakters Milly (technicus) en Windston (mariene ecoloog) meer over het onderwaterleven in de Noordzee, de bouw van een windpark en de onderzoeken die worden gedaan om de ecologie te versterken.

Mariene ecoloog Tim Wilms vertelt: “De interactieve tentoonstelling Kracht van de Natuur biedt een uniek kijkje achter de schermen om meer te leren over de relatie van duurzame energie en de impact op het onderwaterleven. De meeste mensen zien alleen de delen die boven het water uitsteken, maar onder het wateroppervlak gebeurt ook van alles. Denk hierbij aan een rijke gemeenschap van mosselen, garnaaltjes en anemonen die op de turbines groeien, maar ook de vissen, kreeften en krabben die leven rondom de speciaal ontworpen kunstmatige riffen. Zo leveren windparken op zee niet alleen veel stroom, maar dragen ze bij aan het behoud en de versterking van de onderwaterwereld in de Noordzee.”

Hollandse Kust Zuid te zien vanaf aquarium

SEA LIFE Scheveningen ligt in het hart van Scheveningen en het windpark is op mooie dagen vanaf de ingang te zien. Het aquarium heeft als missie om bewustzijn te creëren voor mariene ecosystemen en het behoud van zeedieren te bevorderen.

Michelle Hoeneveld, general manager SEA LIFE Scheveningen, vertelt: “SEA LIFE Scheveningen staat bekend als kennisinstituut als het gaat om educatie rondom de onderwaterwereld. Met ons team aan aquaristen blijven we altijd om ons heen kijken naar onderwerpen waar onze bezoekers meer van willen leren. Het windpark Hollandse Kust Zuid is een belangrijke duurzame energievoorziening voor miljoenen huishoudens, maar wat betekent dit voor het onderwaterleven in de Noordzee? Daar zijn we ingedoken en dat is allemaal te zien tijdens de interactieve tentoonstelling Kracht van de Natuur!” Bron: Vattenfall

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.