Ørsted koopt Duitse duurzame energie ontwikkelaar Ostwind

| 26 juli 2022

Ørsted koopt Duitse duurzame energie ontwikkelaar OstwindHet Deense energiebedrijf Ørsted heeft op 22 juli 2022 een overeenkomst gesloten om Ostwind, de Duitse ontwikkelaar en exploitant van onshore windenergie en zonne-energie in Duitsland en Frankrijk, over te nemen.

De overeenkomst is gebaseerd op een geschatte ondernemingswaarde van 689 miljoen Euro. Met de overname verwerft Ørsted 100 % aandeel in OSTWIND Erneuerbare Energien GmbH, OSTWINDpark Rotmainquelle GmbH & Co. KG, OSTWIND International S.A.S., en OSTWIND Engineering S.A.S. van OSTWIND AG, een holdingmaatschappij gevestigd in Regensburg, Duitsland. Om de uiteindelijke koopprijs te bepalen zal deze waarde nog worden aangepast met een aantal daarvoor gebruikelijke factoren.

Grootste groeimarkten in Europa

Met de acquisitie van Ostwind wil Ørsted haar positie op de Europese onshore windenergie markt versterken. In 2021 heeft Ørsted het onshore windenergie projectportfolio verworven van Brookfield Renewable’s in Ierland en het VK en kort geleden werd Ørsted actief op de Spaanse onshore windenergiemarkt. Daarmede heeft Ørsted haar onshore portfolio buiten de VS uitgebreid naar vier landen met de grootste groeimarkten in Europa.

Ostwind heeft al meer dan 20 jaar ervaring met de ontwikkeling en exploitatie van onshore windparken. Gedurende deze tijd werden 120 windparken geïnstalleerd met in totaal
1 085 MW vermogen en meer dan 600 windturbines. Actueel heeft Ostwind 152 MW windenergievermogen in de operationele – of bouwfase en 526 MW in een gevorderd stadium van ontwikkeling. Projecten met in totaal ca. 1 GW vermogen verkeren In vroege stadia van ontwikkeling. Ostwind beschikt over 115 ervaren medewerkers.

Sinds Ørsted in 2018 besloot naast offshore windenergie ook onshore windenergie te exploiteren is het onshore portfolio in de VS en Europa van projecten die operationeel of in de bouwfase zijn naar 4,8 GW vermogen gegroeid. Daarmede is Ørsted op de goede weg om haar doelstelling te halen van 17,5 GW onshore windenergie in 2030.

Het management team van Ostwind blijft tot nader orde in functie voor de met de koop van Ostwind ingebrachte activiteiten. Op termijn zullen de activiteiten van Ostwind geïntegreerd worden in de onshore windenergie activiteiten van Ørsted. Bron: Ørsted

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.