Ørsted verkoopt 50% van drie onshore windparken en één zonnepark in de VS

| 26 oktober 2022

Het Deense energiebedrijf Ørsted Ørsted heeft een transactie gesloten met Energy Capital Partners (ECP), een toonaangevende investeerder die zich richt op energietransitie, om een belang van 50% te verkopen in een portefeuille bestaande uit drie onshore windparken en een zonnepark in de VS. 

De verkoop heeft betrekking op de windparken Lincoln Land Wind (302 MW) in Morgan County in Illinois, Plum Creek Wind (230 MW) in Wayne County in Nebraska en Willow Creek Wind (103 MW) in Butt County in South Dakota. Het zonnepark is de Muscle Shoals Solar Farm (227 MW) in Colbert County in Alabama.

Deze vier projecten hebben een gemeenschappelijk vermogen van 862 MW. De verkoopprijs voor de 50% daarvan was 410 miljoen USD (± 410 miljoen Euro). Alle vier projecten zijn operationeel en beschikken over Power Purchase Agreements (PPA’s) voor het volledige of gedeeltelijke productievermogen.

Voor de kooptransactie werd een fonds opgericht – het Renewable Power Funds Plus – tussen ECP en Teachers Insurance and Annuity Association of America (TIAA). TIAA is een US Fortune 100 maatschappij voor verzekeringen en financiële dienstverlening. De koop werd gefinancierd met een lening van de Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG). De Renewable Power Fund Plus is nu voor 50% eigenaar van een net opgerichte bedrijf voor het management van de vier projecten.

TIAA is ook eigenaar van Nuveen, een wereldwijd opererend asset management bedrijf.
Een dochter van Nuveen, Glenmont Partners, kocht eerder in 2022 een aandeel van 50% van Ørsted van het offshore windpark Borkum Riffgrund 3 in de Duitse Noordzee.

Ørsted heeft de ambitie om in 2030 over 50 GW duurzaam opwekvermogen te beschikken. Om deze ambitie waar te kunnen maken zal Ørsted voor de financiering van nieuwe projecten ook geregeld eigen opwekvermogen verkopen. Bron: Ørsted

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.