Pelikaan vliegt tegen windmolen

| 26 augustus 2014

Een roze pelikaan heeft zich afgelopen weekeinde te pletter gevlogen tegen een windmolen in de omgeving van de Haringvlietdam bij Hellevoetsluis. De dode vogel werd zondagavond gevonden door een voorbijganger.De wandelaar meldde de vondst  bij de Dierenambulance Zuid-Holland-Zuid die het dier aan tussen twee windmolens op het noordelijke talud van de Haringvlietdam vonden.

De  vogel werd overgebracht naar het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Daar werd maandag bevestigd dat de verwondingen van de pelikaan overeenkomen met andere vogelsoorten met grote vleugels, zoals ooievaars, zwanen en pelikanen.Op basis van bestudering van gedetailleerde foto’s lijkt het nu al zeker te gaan om de roze pelikaan die afgelopen voorjaar op verschillende plaatsen in Noord- en Zuid-Holland en Zeeuws-Vlaanderen opdook.

De vogel werd voor het laatst in levenden lijve gezien op 13 juni nabij het Zuid-Hollandse dorpje Zevenhoven. Of deze vogel van ver is gekomen of uit gevangenschap ontsnapte, is niet bekend. De pelikaan wordt opgenomen in de collectie van het Natuurhistorisch Museum.

Pelikaan

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.