Raedthuys bouwt windmolens in Hoorn

| 26 maart 2013

In Hoorn heeft Raedthuys, duurzaam energiebedrijf, drie windturbines ontmanteld die stonden opgesteld langs de Diodeweg op bedrijventerrein Hoorn 80. Het is de bedoeling dat deze windturbines op termijn worden vervangen door nieuwe exemplaren met meer productiecapaciteit. De technologische ontwikkeling van windturbines vormt hiervoor de aanleiding. Eerder al heeft Raedthuys twee bestaande windparken in Dronten vervangen. Daar wordt nu met minder windmolens meer duurzame energie opgewekt.

Voor de drie windmolens uit Hoorn kreeg het Twentse bedrijf een goed bod van een Ierse onderneming. “Dit aanbod was zo goed dat we het niet konden laten schieten. De bedoeling was eerst om de oude molens langer te laten doordraaien totdat de vervanging geregeld was.”, aldus Arthur Vermeulen, directeur van Raedthuys Windenergie. “Dat proces is nu versneld. Windenergie is van groot belang voor de gemeentelijke klimaatdoelstellingen. Dus nu focussen we op passende vervanging in Hoorn. De oude molens zullen ondertussen hun duurzame stroom verder in Ierland gaan opwekken.”

Bron: Raedthuys

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Onshore windparken, Slopen, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.