Regio Noord-Holland Noord ziet ruimte voor 75 extra windturbines tot 2030

| 26 april 2020

© Energieregionhn.nl

De energieregio Noord-Holland Noord ambieert 4,2 TWh aan duurzame energie in 2030. Dit werd op 24 april gepresenteerd in de regio’s concept-RES.

Op dit moment wordt in de regio Noord-Holland Noord 2,2 TWh aan duurzame energie uit wind- en zonne-energie opgewekt. De regio heeft ambities voor nog eens 2 TWh tot aan 2030. Het sluit hierbij aan op de regio Noord-Holland Zuid dat enkele dagen hiervoor met een even grote ambitie naar buiten kwam.

Aan de concept-RES hebben 18 gemeenten, verdeeld over 3 deelregio’s, de provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gewerkt en zijn er 47 lokale en regionale bijeenkomsten bezocht door ongeveer 1.500 deelnemers. Het bevat tevens een eerste verkenning naar de warmtevraag en warmtebronnen.

De 2 TWh extra duurzame energie opwekking is verdeeld over de zoekgebieden zon op grote daken, zon op parkeerplaatsen, zon op geluidswering langs infrastructuur en 60 zoekgebieden voor grootschalige opwekking van wind- en/of zonne-energie.

Binnen de deelregio’s zijn zoekgebieden voor de opwekking van duurzame energie geïdentificeerd. De ambities zijn per deelregio: Kop van Noord-Holland (2,5 TWh), Westfriesland (1,2 TWh), Regio Alkmaar (0,5 TWh).

 

Category: Onshore windparken, Regionale Energie Strategie

Reacties zijn gesloten.