Scholenproject “Bouw je eigen Windmolen” van start

| 26 april 2015
Op scholen in de gemeente Hof van Twente is het project “Bouw je Eigen Windmolen” van start gegaan. Gastlezen over duurzame energie, met aandacht voor windenergie en een wedstrijd.
Een presentatie werd gemaakt en een windmolen bouwen die energie kan opwekken. De winnaar is : groep 8 van de Gijminkschool. Prijs: uitje naar Econexishuis te Zwolle. (Deze zit vol duurzame snufjes en technieken).

Het scholenproject Bouw je Eigen Windmolen is een samenwerkingsverband van energiecoöperatie ECHT, de Stichting Zwaluwstaarten (die zich inzet om kinderen te interesseren voor techniek) en gemeente Hof van Twente. Deze organisaties waren ook vertegenwoordigd in de jury.

Om de windmolens en de presentaties te beoordelen, heeft de jury alle deelnemende scholen bezocht. De jury was onder de indruk van de resultaten die de wedstrijd heeft opgeleverd. Er zijn mooie presentaties gemaakt met hele verschillende ontwerpen van windmolens, die ook verschillend waren in de hoeveelheid en de snelheid waarmee ze elektriciteit konden opwekken.

Wethouder Wim Meulenkamp: “Gemeente Hof van Twente wil in 2035 energieneutraal zijn. Daar hebben we de leerlingen van nu heel hard bij nodig. De leerlingen hebben de lessen erg leuk gevonden en zijn met hele creatieve oplossingen gekomen. Daar zijn we echt blij mee!”

schoolproject

Lees meer

Bron: Weekkrant

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.