SeaZip verdubbelt passagierscapaciteit CTVs

| 26 januari 2022
SeaZip verdubbelt passagierscapaciteit CTVs

Bron: SeaZip

SeaZip Offshore Service heeft besloten de passagierscapaciteit van haar crew transport vessels (CTV’s) te verdubbelen. Het Nederlandse bedrijf bouwt zijn schepen om van 12 PAX naar 24 PAX om de offshore industrie meer flexibiliteit te bieden. De SeaZip 3 tot 6 zullen vanaf maart-april 2022 operationeel zijn als 24 PAX-schepen.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Next Generation (NG) Shipyards in Lauwersoog. De capaciteit zal worden verdubbeld door een uitbreiding van het passagierscompartiment. Daarnaast wordt een geavanceerde airconditioning en ventilatievoorziening geïnstalleerd. Het geboden comfort blijft optimaal en de royale indeling van de passagiersfaciliteiten maakt het mogelijk te voldoen aan eventuele sociale afstandsregels zolang de pandemie voortduurt, aldus SeaZip.

Meer flexibiliteit en lagere kosten

Met de conversie van 12 PAX naar 24 PAX anticipeert SeaZip op de toenemende vraag naar flexibele en kostenefficiënte vervoersoplossingen voor zowel kleinere onderhoudsteams als grotere groepen technici. De operatie moet de offshore industrie meer ruimte en flexibiliteit bieden met aanzienlijk lagere transportkosten en een lagere totale CO2-uitstoot.

Nederlandse vlag

De SeaZip bemanningsschepen die sinds 2015/2016 in de vaart zijn zullen in hun 24 PAX uitvoering onder Nederlandse vlag blijven varen. Dit is het gevolg van een recente wijziging in de Nederlandse maritieme wetgeving. Dit is een extra voordeel voor windparkprojecten die in EU-verband worden uitgevoerd. Bron: SeaZip

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.