Shell gaat inzetten op windenergie

| 26 april 2016
Gaan we straks windenergie tanken? Als het aan Shell ligt wel. Shell is van mening dat het kabinet tussen 2023 en 2030 het aantal windparken op zee moet verdriedubbelen. Dat meldt het Algemeen Dagblad gisteren. Shell voert gesprekken met Kamerleden, maar ook overige organisaties en bedrijven.

 “Ga zo snel mogelijk door met de ruimtelijke ordeningsstappen voor het IJmuiden Ver gebied”, is het advies van Shell aan de Kamerleden. Shell wil investeren in grootschalige en commerciële vormen van CO2-arme technologie en energie, zoals aardgas, CO2-afvang en opslag, biobrandstoffen en wind- en zonne-energie. Vorig jaar april bracht Shell een overnamebod uit op het Britse gasbedrijf BG van omgerekend ruim 64 miljard euro.

De aandeelhouders gingen daar in januari van dit jaar mee akkoord.Tegelijkertijd moeten de opbrengsten uit hernieuwbare energie wel rendabel zijn om de belangen van de aandeelhouders te beschermen, zei Shell-CEO Ben van Beurden eerder dit jaar in een interview met Nieuwsuur. “Ik pomp alles wat ik kan oppompen om de vraag te vervullen”, aldus de topman. Het bedrijf stopt de dollars die zij nu hebben alleen nog in de meest attractieve investeringen. “Uiteindelijk zien wij natuurlijk ook dat we een bedrijf zijn dat samen met het energietransitieproces waar we in zitten mee moeten veranderen”, aldus Van Beurden.

Lees meer

Kijk video

Bron: Nu.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.