Siemens gaat Offshore-windparkfabriek in Groot-Britannie bouwen

| 26 maart 2014

greenhullport

Siemens gaat een grote fabriek in Groot-Britannie bouwen voor de vervaardiging van rotorbladen voor de 6 MW-Offshore windturbines die aan de Engelse oostkust worden geplaatst. In Green Port Hull wordt een nieuw logistiek en service centrum op gericht.

De nieuwe productiefaciliteit levert 1.000 arbeidsplaatsen op, 550 voor de vervaardiging van rotorbladen en 450 in Green Port Hull. De investering bedraagt meer dan 190 miljoen euro. De Britse Premier David Cameron en Siemens-directeur Michael Süß maakte het nieuws maandag bekend.

Windenergie in Groot-Brittannië is groeiende en heeft veel potentieel. Het totale vermogen aan windenergie is in Groot-Brittannië in twee jaar tijd explosief gestegen, zelfs verdubbeld naar circa 10 Gigawatt. Offshore windenergie sterkt het meeste. Tot het jaar 2020 wordt er alleen op zee al 14 Gigawatt aan vermogen geïnstalleerd.

Green Port Hull zal begin 2016 in bedrijf worden genomen en de productie van de rotorbladen zal in de zomer van 2016 worden aangevangen. Midden 2017 is de fabriek volledig in actie. Bron: SiemensSiemens75mBlade

Tags: , ,

Category: Offshore Windparken, Windmolens

Reacties zijn gesloten.