Solidd en Tetrahedron voltooien nieuwe innovatieve kraan

| 26 juni 2024

Solidd, specialist in zware staalconstructies, in nauwe samenwerking met Tetrahedron, heeft de voltooiing aangekondigd van de innovatieve Tetrahedron kraan. Het is daarmee de grootste kraan die het bedrijf ooit heeft gebouwd.

De Tetrahedron kraan, een innovatief nieuw kraanconcept, bracht unieke technische uitdagingen met zich mee. Solidd moest een kraan realiseren die licht van gewicht was, maar toch uiterst sterk en nauwkeurig. Door gebruik te maken van dunwandig hoogsterkte staal en geavanceerde 3D-metingen kon Solidd de benodigde sterkte en precisie realiseren. Vanwege de indrukwekkende afmetingen (112,8 m lengte, 24,9 m breedte en 37,5 meter hoogte) werd de kraan in delen gebouwd en per ponton naar Vlissingen vervoerd.

Het project vereiste een nauwe samenwerking tussen Solidd en Tetrahedron. Beide partijen werkten samen aan de realisatie van de kraan, waarbij Solidd’s expertise in fabricage en projectmanagement werd gecombineerd met Tetrahedron’s theoretische kennis. Deze gezamenlijke inspanning en toewijding hebben geleid tot een succesvol eindresultaat.

“We zijn ontzettend trots op wat we samen met Tetrahedron hebben bereikt,” zegt Boy, commercieel manager bij Solidd. “Dit project bewijst onze capaciteit om grensverleggende projecten in de offshore wind tot een succes te brengen.” Bron: Solidd

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.