TotalEnergies vormt JV met Casa Dos Ventos voor verdere ontwikkeling duurzame energie in Brazilië

| 26 oktober 2022

Bron: TotalEnergies

TotalEnergies (TTE) en Casa dos Ventos (CDV), de Braziliaanse duurzame energie ontwikkelaar, hebben vandaag de oprichting aangekondigd van een joint venture voor de gezamenlijke ontwikkeling, bouw en exploitatie van de hernieuwbare portefeuille van Casa Dos Ventos.

Binnen de JV neemt TotalEnergies een aandeel van 34% en Casa Dos Ventos 66%. De portefeuille duurzame energie van Casa Dos Ventos omvat 700 MW aan operationele onshore windcapaciteit, 1 GW aan onshore wind in aanbouw, 2,8 GW aan onshore wind en 1,6 GW aan zonne-energieprojecten in vergevorderde ontwikkeling (COD binnen 5 jaar).

Bovendien zal de nieuw opgerichte JV het recht hebben de huidige en nieuwe projecten die door Casa Dos Ventos worden of zullen worden ontwikkeld, over te nemen naarmate zij het uitvoeringsstadium bereiken. Het gaat hier om een bijkomende portefeuille van ten minste 6 GW, die Casa Dos Ventos verder zal uitbreiden.

TotalEnergies zal een bedrag van $ 550 miljoen (R$ 2.920 miljoen) in contanten betalen en tot $ 30 miljoen (R$ 159 miljoen) aan earn-outs om de overname te voltooien. Bovendien zal TotalEnergies de optie hebben om na vijf jaar een bijkomend aandeel van 15% in de JV te verwerven.

TotalEnergies brengt met onder andere zijn wereldwijde aanwezigheid op de Corporate PPA-markt de mogelijkheid om de JV te helpen groeien. Casa Dos Ventos, dat 25% van de momenteel operationele onshore windactiva heeft ontwikkeld die momenteel in Brazilië in bedrijf zijn, brengt in de JV zijn grondige kennis van de Braziliaanse markt en een grote portefeuille in, terwijl het overschakelt van een bedrijfsmodel van ontwikkelaar naar producent.

Met een totaal van 12 GW in exploitatie, bouw en ontwikkeling, zowel wind als zon, is deze transactie een extra stap in TotalEnergies’ ambitie om 100 GW aan hernieuwbare productie te bereiken tegen 2030. Bron: TotalEnergies

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.