Tweede Kamer geeft groen licht voor windparken Noordzee

| 26 maart 2015

Om de milieudoelstellingen te halen heeft De Tweede Kamer groen licht gegeven betreffende de bouw van een drietal grote windparken op de Noordzee. Dit meldt de NOS. De offshore windparken komen 18 tot 22 km uit de kust voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland te staan.

Kamp had eerder 9 vergunningen voor offshore windparken ingetrokken toen er veel ophef ontstond. Nu dit teruggedrongen is naar 3 windenergiegebieden welke goedkoper is gaat de Tweede Kamer akkoord. Toch willen veel politici wel een kostendaling zien.

Veel kunstgemeentes als Noordwijk, Katwijk en Zandvoort zijn fel tegen de komst van de windmolens omdat men denkt dat dit ten koste gaat van het toerisme.

Nog dit jaar kan begonnen worden met de aanleg van het eerste park uit de kust van Zeeland. De windmolenparken voor de kust van Zuid-Holland en Noord-Holland worden een paar jaar later gebouwd.

In het Energieakkoord dat in 2013 werd gesloten staat dat in 2022 3450 megawatt aan extra energie moet worden opgewekt met windmolens op de Noordzee. Tegen die tijd moet 14 procent van de energie in Nederland duurzaam zijn.
riffgat

 

Klik hier voor uitzending RTL

Bron: Nos

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.