UXOcontrol rondt Hollandse Kust Zuid campagne af

| 26 augustus 2021
UXOcontrol rondt Hollandse Kust Zuid campagne af

Noordhoek Pathfinder Bron: UXOcontrol

UXOcontrol heeft met succes een UXO identificatie- en verwijderingscampagne afgerond voor Vattenfall in de offshore windparkdelen Hollandse Kust Zuid 3 & 4.

Vattenfall selecteerde UXOcontrol als de aannemer voor deze campagne om het windparkgebied vrij te maken van UXO’s voorafgaand aan de installatie van de windturbines en onderzeese kabels.

De campagne liep dit jaar van begin februari 2021 tot en met juli 2021. De campagne begon met de Noordhoek Pathfinder als offshore ID-schip. Er werd hierbij gebruik gemaakt van Triton XLX ROV-apparatuur met een TSS 440 om de UXO’s (Unexploded Ordnance) in het gebied op te sporen en een 6″ ROV Dredge-pomp voor het blootleggen van de doelen voor identificatie.

Na een korte onderbreking van het project werden de werkzaamheden voortgezet met de EDT Hercules en een Schilling HD ROV uitgerust met de TSS 440 en 6″ ROV Dredge.

Gedurende de looptijd van de campagne werden in totaal 1350 doelen met succes onderzocht, waarbij in totaal 19 doelen als UXO’s werden aangemerkt voor neutralisatie. Tijdens het project werkte UXOcontrol nauw samen met de Koninklijke Nederlandse Marine om te helpen bij het blootleggen en opruimen van de UXO’s, zodat de Marine vervolgens de UXO’s veilig tot ontploffing kon brengen.

UXOcontrol voerde dezelfde campagne ook uit voor de windparkdelen Hollandse Kust Zuid 1 & 2 in 2020.

Hollandse Kust Zuid

Hollandse Kust Zuid is een project van Vattenfall met sinds kort BASF als mede-eigenaar. Het windpark is in twee zones aanbesteed. Vattenvall won beide subsidievrije aanbestedingsrondes in 2018 en 2019. In juli 2021 is de bouw op zee gestart. Het windpark zal naar verwachting in 2023 volledig operationeel zijn. Het is dan het grootste offshore windpark ter wereld met 140 Siemens Gamesa 11 MW windturbines en een totaal geïnstalleerd vermogen van 1,5 Gigawatt. Hollandse Kust Zuid wordt het eerste volledig commerciële offshore windpark ter wereld dat geen enkele subsidie ontvangt voor de geproduceerde stroom. Bron: UXOcontrol

Tags: , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.