Windmolens Neer hebben wind mee

| 26 januari 2015

Limburgse wethouders zijn afgelopen week bijeengekomen aan de voet van een windmolen vlakbij Neer. Deze windmolen gaat de komende tijd deel uit maken van een 35-tal windturbines die er worden geplaatst.
Venlo en Horst aan de Maas hebben alvast plek voor 8 windturbines op het Floriadeterrein.

10 jaar heeft het geduurd voordat er 4 stuks 98 meter hoge windmolens bij Neer (langs een kanaal) worden geplaatst. Protesten uit de omgeving hielden het tegen.

Aan de voet van één van die Neerse molens kwamen enkele tientallen wethouders bij elkaar, op uitnodiging van gedeputeerde Bert Kersten van Duurzaamheid en Energie. Kersten vertelde dat Limburg over 5 jaar tenminste 35 windmolens moet tellen en daar moeten de gemeenten gelegenheid voor bieden.

In het Nationaal Energieakkoord is bepaald dat in Limburg vanaf eind 2020 95,5 megawatt windenergie moet worden opgewekt.

Daar zijn ongeveer 35 windturbines voor nodig. Opvallend is die halve megawatt. Dat is omdat de provincies keihard met elkaar hebben onderhandeld over de verdeling van de pijn. De laatste zes megawatt hebben ze uiteindelijk maar met z’n twaalven gedeeld: allemaal een halfje.

Limburg is relatief gunstig uit de strijd gekomen, en hoeft met 95,5 MW slechts 1,6 procent van alle Nederlandse windenergie te leveren.

e-82 enercon

Lees meer

Bron: Limburger.nl

Tags: , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie

Reacties zijn gesloten.