Yellow Hive neemt verzekeringsportefeuille van INTRAMAR over

| 26 september 2023

Financieel adviesorganisatie Yellow Hive neemt per 1 oktober 2023 de verzekeringsportefeuille van assurantiebedrijf INTRAMAR over. Het gaat om zeer specialistische verzekeringsoplossingen voor de internationale offshore olie-, gas- en windenergiesector.

De overname biedt het sterk groeiende Yellow Hive een unieke invulling van de ambitie om topspeler te zijn in uiteenlopende nichemarkten, zoals de offshore olie-, gas- en windenergiesector, transport & logistiek, mobiliteit en media & evenementen. Naast de overname van INTRAMAR heeft Yellow Hive eerder dit jaar andere succesvolle nichespelers overgenomen, waaronder Maesstad, De Kilometerverzekering.nl en No Risk.

Specialist in energie, op zee en aan land

INTRAMAR (Den Helder) is al 30 jaar actief in verzekeringen voor onshore en offshore energiebedrijven en maritieme agentschappen. Door de complexiteit van de sector en de specifieke risico’s die ermee gepaard gaan, is het nodig om voor elk project en elke klant op maat gemaakte verzekeringen te bieden die naadloos aansluiten bij de specifieke behoeften. Dit vereist zeer specialistische expertise en verzekeringsoplossingen. De verzekeringsportefeuille van INTRAMAR omvat onder meer dekkingen voor aansprakelijkheid-, materieel-, apparatuur-, schepen-, transport, ongevallen- en zzp-risico’s.

Nichemarkt die zal groeien

Ger Knikman (CEO Yellow Hive): “Ik zie alles door verzekeringsogen, maar bij het zien van windparken op zee heb ik nooit gedacht aan het verzekeringsaspect van die energiebronnen. Laat staan dat wij dat zelf zouden doen. Ik ben erg blij dat wij met INTRAMAR deze nichemarkt nu kunnen bedienen. Vanwege de ontwikkeling naar schone energie zal het aantal windparken alleen maar groeien. En
deze moeten allemaal worden verzekerd. Dat vind ik nou het leuke van dit vak: dat wij via onze nichebenadering specialist kunnen worden op heel veel verschillende gebieden.”

Nico de Wit (Directeur INTRAMAR): “Bij gebrek aan natuurlijke opvolging heb ik in Ger Knikman en zijn team een partner gevonden met gelijke visie op de inkoopkant van de verzekeringsmarkt. Binnen Yellow Hive zijn bovendien alle faciliteiten aanwezig om ons volledig te kunnen focussen op het specialisme waarmee wij al bijna 30 jaar succesvol zijn. Kort samengevat: continuïteit mét toegevoegde waarde.”

Over Yellow Hive

Yellow Hive – The Insurance Company – heeft zich ontwikkeld via zelfstandige groei, samenwerkingen en gerichte overnames. Sinds 2011 hebben meer dan 100 bedrijven gekozen voor één van de merken van Yellow Hive. Ruim 500 medewerkers werken vanuit 20 vestigingen aan een financieel zorgeloze toekomst voor particuliere en zakelijke klanten in heel Nederland.

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.