5e generatie neemt leiderschap van maritieme aannemer Van Oord over

| 27 november 2023

Maritieme aannemer Van Oord maakte gisteren bekend dat de Raad van Commissarissen voornemens is om Govert van Oord voor te dragen als de nieuwe CEO van Van Oord. Hij zal daarmee de rol overnemen van Pieter van Oord, die wordt voorgedragen als nieuwe CEO van Royal Schiphol NV.

Govert van Oord Bron: Van Oord

Met Govert van Oord wordt het leiderschap van het familiebedrijf overgedragen van de 4e naar de 5e generatie Van Oord familie. Govert van Oord is sinds 2002 werkzaam bij Van Oord en heeft voor het bedrijf onder andere in het Midden Oosten, Spanje en Brazilië gewerkt. Momenteel is hij als Managing Director verantwoordelijk voor de Business Unit Dredging & Infra. Govert is 53 jaar oud en heeft civiele techniek gestudeerd in Delft en deed een MBA bij het IMD in Zwitserland.

Pieter van Oord leidde ruim 15 jaar als CEO Van Oord en is in totaal 30 jaar in dienst bij Van Oord. Pieter zal op een later tijdstip toetreden tot de Raad van Commissarissen van Van Oord. Hij zal voorgedragen worden door de Raad van Commissarissen van Schiphol NV als de nieuwe CEO van Schiphol.

We feliciteren Pieter met deze voorgenomen benoeming als CEO van Schiphol wat ook een waardering is voor Van Oord gelet op de grote maatschappelijke betekenis en uitdaging van deze rol. We zijn Pieter dankbaar voor zijn voortdurende inzet en leiderschap. Door zijn ondernemerschap heeft Van Oord zich omgevormd van een baggermaatschappij tot een brede maritieme aannemer. Met name de groei in offshore wind heeft er toe geleid dat Van Oord nu sterk is gepositioneerd met twee Business Units (Dredging & Infra en Offshore Energy). Het bedrijf draagt dagelijks bij aan de grote maatschappelijke opgaves rondom klimaatadaptatie en energie transitie.

Namens de Raad van Commissarissen zijn wij verheugd dat Govert de rol van CEO op zich neemt waarmee de onderneming een CEO krijgt uit de vijfde generatie. – Niek Hoek, voorzitter Raad van Commissarissen

De formele benoeming van Govert van Oord zal plaatsvinden in de algemene aandeelhoudersvergadering van Van Oord op 11 april 2024. Bron: Van Oord

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.